Dan mladosti

uvod-6

Letošnji Dan mladosti smo obeležili na dva načina. Rezultat prvega je prenovljena internetna stran in drugi, ekskurzija v Ljubljano. Pridružilo se nam je tudi nekaj članic društva upokojencev Beltinci.

Zgodnjemu prebujanju je sledila vožnja do Ljubljane, kjer so nas že pričakovali v Hramu slovenske demokracije. Počutili smo se precej dobrodošli saj smo bili deležni sprejema gospoda Maučeca, pozdrava gospoda Horvata, ter spremstva, fotografiranja in pomoči s strani gospoda Skledarja. V znak zahvale smo podarili dobrote naših kuharic ter seveda naše drevo, ki so ga tako skrbno soustvarile mnoge roke naših stanovalcev.

Hitro zatem smo si ogledali razstavo Nikole Tesle, velikega inovatorja, našega rojaka rajnke Jugoslavije, ki se je s svojim znanjem korenito zapisal med največje svetovne znanstvenike. Razstava bo na ogled  v Cankarjevem domu do 6 novembra.

Krepko čez dvanajsto, ko smo bili že pošteno lačni pa so nas lepo sprejeli in pogostili v zavodu pod strehco, kjer pripravljajo in kuhajo na prav poseben način. Pobrskajte po njihovi spletni strani: http://www.podstrehco.si/ ali na fb profilu https://www.facebook.com/Podstrehco/ in si oglejte njihovo plemenito poslanstvo. Mi smo bili navdušeni!

V senci starih kostanjev smo se ohladili na poti nazaj, pri Slovanu na Vranskem, se okrepčali z dobrotami iz popotne torbe naših kuharic ter se zadovoljno vrnili domov. Lep zgodnje poletni dan smo preživeli v družbi Klavdije in Marija, ob tej priliki pa bi se zahvalili tudi šoferju drugega kombija, gospodu Ervinu, ki bi ga še z veseljem vzeli kdaj s sabo!