Avgust pa še kar traja…

36

Lepih poletnih avgustovskih dni smo se letos že do dobra naužili. Vreme je bilo za tiste, ki so dopustovali, tiste ki so prosti čas preživljali doma in malo manj za tiste, ki smo bili v službi.
Deležni smo že četrtega vročinskega vala in tudi nekaj strah vzbujajočih neviht.

Temperaturam in počutju primerno smo bili aktivni tudi v naši hiši. Vročino smo premagovali z osvežilno pijačo, klimatskimi napravami, senco in pravim “kokteil” dopoldnevom. Osvežilno in okusno v dobri družbi, ob odlični glasbi. Klavdija, Smilja, Petra in drugi smo našim stanovalcem pričarali napitke, kot jih lahko vidijo samo po televiziji. Tudi rojstne dneve avgustovskih slavljencev smo praznovali. Med drugim je ravno ta mesec praznovala naša stanovalka, ki je v najbolj zavidljivih letih.

Na oblačen torek so na svoje prišli še ljubitelji pečene koruze in “pajanega” kruha. Res je, da je tisto staro, koruzo težko najti, smo pa vseeno spekli nekaj odličnih primerkov.

Imeli pa smo tudi sivkino žetev. Naš Dom krasi velika gredica sivke, ki nas vsako leto nagradi s svojim cvetovi. Cvetove porežemo in pripravimo najrazličnejše izdelke. Sivkina aromatična sol, blazinice proti moljem, sivkino žganje…, ter letošnja novost sivkino olje.
Bili smo še na Irskem v potopisnem predavanju s prostovoljko Teo, urejali smo ribnik v okolici doma, ne smemo pozabiti še tombole in kviza, filmskega dopoldneva… Za vsakogar se je nekaj našlo. 🙂