Minuli teden…

5

V tednu, ki je za nami smo v domu Janka Škrabana obeležili dva pomembna in obenem zelo prijetna dogodka. Na pota čopiča in platen nas je v torek odpeljal slikar Adolf Pen, v sredo pa smo skupaj s stanovalci pripravili kulturni program ob odprtju domske knjižnice.
V prijetni klimi ob zanimivi predstavitvi nas je gospod Pen popeljal skozi zgodovino svetovnega likovnega ustvarjanja, na zelo nazornih delih predstavil obdobja slikarstva in njihove značilnosti.
Povedal je nekaj o tehnikah, veliko o barvah, kompoziciji ter na koncu predstavil tudi dve svoji sliki. Prepričan sem, da je marsikdo po vsem utemeljenem, na predstavljena dela gledal s popolnoma drugimi očmi.
Le dan za tem, na god sv. Frančiška Saleškega, med drugim tudi zavetnika novinarjev, pa smo ponovno uradno odprli vrata domske knjižnice. Ekipa vsaj 6 zavzetih stanovalcev z Mariom na čelu se je podala v ponovno evidentiranje in selekcijo zbranega knjižnega gradiva.
Zadovoljnih obrazov in precej utrujeni smo se dva tedna trudili z evidentiranjem, prebiranjem in drobnimi popravili knjig, ki smo jih z veseljem zložili na knjižne police. Več kot 2300 primerkov krasi našo čudovito knjižnico s čitalnico in v kratkem tudi računalnikom za lažje delo in ogled spletnih zanimivosti.
Po uvodnem nagovoru gospe direktorice in vodja literarne skupine, g. Toneta Štefaneca je o pravilih in delovnem času nekaj povedal tudi knjižničar Mario. Sledile so deklamacije izbranih del stanovalcev doma, Simonin recital ter poseben gost, na kromatični harmoniki Matej Zavec.