Skupina za samopomoč svojcev obolelih za demenco

Skupina za samopomoč svojcev obolelih za demenco, je lokalna izpostava in deluje v okviru Slovenskega združenja za pomoč pri demenci Spominčica, Alzheimer Slovenija. Osnovni namen delovanja skupine je medsebojno podpiranje, pridobivanje samozavesti, skupno iskanje odgovorov na premnoga porajajoča se vprašanja in učenje spretnosti za vsakdanje sobivanje z osebo z demenco, izmenjava izkušenj in znanj. S svojim delovanjem želimo prispevati k zmanjšanju socialne izključenosti oseb z demenco in njihovih svojcev ter dodati svoj prispevek k izboljšanju kakovosti njihovega življenja. Svoje poslanstvo pa vidimo tudi v ozaveščanju širše javnosti, spoznavanju vseh razsežnosti vpliva na občo človeško družbo, ki jo s sabo prinaša ta bolezen.

Skupina je namenjena vsem, ki se soočate s pojavom demence pri svojih bližnjih, ne glede na to ali zanje skrbite v domačem okolju ali pa ste skrb zanje zaupali domu starejših in ne glede na to, od kod prihajate.

SREČANJA SKUPINE ZA SAMOPOMOČ SVOJCEV POTEKAJO VSAK PRVI DELOVNI ČETRTEK  V MESECU OB 17.00 URI V DNEVNEM CENTRU DOMA JANKA ŠKRABANA, MLADINSKA 1A, BELTINCI.

KONTAKTNI OSEBI:

Klavdija ZVER, dipl.soc.del.,  tel.št. 02/542 31 13, E mail: klavdija.zver@zcm.si
Petra VÖRÖŠ, dipl.del.ter., tel.št. 02/542 31 20, E mail: petra.voros@zcm.si

© Copyright - Dom Janka Škrabana

Powered by Dragonballsuper Youtube Download animeshow