Novice

Obveščamo vas, da bodo obiski stanovalcev v Domu Janka Škrabana v soboto, 8. 10. 2022, možni samo v nujnih primerih oz. za najožje svojce, in sicer
med 9. in 14. uro.

Hvala za razumevanje.

Spoštovani obiskovalci, svojci!

Upoštevajoč aktualne epidemiološke razmere vas obveščamo, da se je za obiske stanovalcev potrebno vnaprej najaviti. Obisk je omejen na največ 2 obiskovalca sočasno.
Vljudno vas naprošamo, da na obiske prihajate zdravi in brez simptomov okužb.
V kolikor ste bolani ali imate znake okužbe vas naprošamo, da nas o tem pred obiskom obvestite, da poiščemo drugačen način, kako vam lahko omogočimo stik s stanovalcem v domu.
Naprošamo vas, da se pri prihodu v dom najprej oglasite na recepciji doma, kjer poste prejeli nadaljnje napotke in navodila o poteku obiska.
Prav tako vas pozivamo, da za zagotovitev čim večje zaščite pred okužbo pri obisku doma:

  • pri gibanju in zadrževanju v vseh prostorih v notranjosti doma uporabljate zaščitno kirurško masko tipa IIR oziroma zaščitno masko z višjo stopnjo zaščite (FFP2...),
  • upoštevate higieno in razkuževanje rok in
  • vzdržujete varno fizično razdaljo, kjer je to mogoče.

Hvala za razumevanje.

Prosimo in svetujemo, da se na obiske še naprej najavljate in prihajate zdravi ter v manjšem številu.
V izogib vnosu virusa SARS-CoV-2 in posledično okužbam s COVID-19 Vas vljudno prosimo, da si ob obisku namestite zaščitno masko.
V kolikor ste bolani ali imate znake okužbe se pred obiskom raje posvetujte s koordinatorico zdravstvene nege, kako vam lahko na drugačen način omogočimo stik z vašim svojcem v domu.

Hvala za razumevanje.

Z dnem 31. 5. 2022 prenehal veljati Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (Uradni list RS, št. 75/22).

Skladno s tem vas obveščamo, da uporaba zaščitnih mask ni več obvezna, še naprej pa svetujemo dosledno razkuževanje rok.

Vljudno vas prosimo, da na obisk prihajate zdravi in da priporočene ukrepe upoštevate.

 

Seštevamo, odštevamo, naštevamo besede, rešujemo uganke in razmišljamo ter tako krepimo možgane!

Današnji dan smo si popestrili s kegljanjem. Konkurenca je bila kar huda.

Hitro dnevi hitijo, drug za drugim se vrstijo in prišel je dan, ko praznuješ rojstni dan. Zato najlepše voščilo naj velja, ni veliko - je pa iz srca. Veliko zdravja, sreče, ljubezni in smeha želimo stanovalcem, ki praznujejo v mesecu aprilu!

 
V soboto, 9. 4. 2022, nas je obiskala klapa Solaris iz Šibenika in nam popestrila turoben, deževen dan. Skupaj smo zapeli vsem dobro znane pesmi kot so Ribari, Dalmacija u mom oku, Tri sulara su in mnoge druge. Klapi Solaris se še enkrat zahvaljujemo, prav tako pa bi se radi zahvalili tudi Karitas Beltinci, ki so nas istočasno počastili z obiskom in naše stanovalce obdarovali z darili za Veliko noč. Vsem skupaj en velik "hvala"!"

Dom Janka Škrabana

kot dom za starejše v Beltincih deluje že od leta 2008 in je zasebni dom s koncesijo. V domu, ki je opremljen z ljubeznijo, upanjem in optimizmom stanuje 85 stanovalcev. Delo s starejšimi ljudmi je zelo zahtevno, a hkrati tudi zelo lepo.

 

tocka dem

Copyright © 2021 Dom Janka Škrabana. Vse pravice pridržane.